Akció!

REGÉCI VÁR VÁSZONKÉP

13.990 Ft-tól

Kiürítés
Cikkszám: 195 Kategória:

Leírás

Regéci vár feszített vászonkép

Kedvelt túristacélpont a Borsod-Abaúj-Zemplém megyében található Regéci vár feszített vászonkép formájában költözik otthonába!
A 624 méteres, vulkanikus sziklaszirten már 1285-ben vár állt. Építtetője nagy valószínűséggel az 1278 óta aktív Aba Amadé volt, és az ő birtoka 1307-ben.
Rákóczi-várként ismert, mert az ő idejükben élte fénykorát. A szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos hegyi várakhoz tartozott.
A rozgonyi csata után királyi vár, majd a Drugethek a birtokosai a faluval együtt. Zsigmond király ezt a várat is elzálogosította Brankovics György szerb despotának.
Regéci vár 420.jpgA XVII. századtól a Rákócziak tulajdonában volt, akik itt rendezték be birtokközpontjukat, itt őrizték levéltárukat. Sokat tartózkodott itt I. Rákóczi Ferenc. Özvegye, Zrínyi Ilona itt nevelte fiát, II. Rákóczi Ferencet ötéves koráig. A források szerint rendszeresen lakták A Rákóczi-szabadságharc bukását követően, a vár a császáriak dühének esett áldozatul, elpusztították, falait lerombolták, használhatatlanná tették, azóta rom.

További információk

Megyék

Vászonkép variációk

Képméret:

55cm X 40cm, 70cm X 55cm

Érdekelhetnek még…