ESZTERGOM HÁROMRÉSZES VÁSZONKÉP

19.990 Ft-tól

Kiürítés
Cikkszám: 385 Kategória:

Leírás

Esztergom 3 részes vászonkép

Méret: 100cm X 55cm

A Komárom-Esztergom megyében, a Duna jobb partján található kedvelt turistacélpont Esztergom vászonkép formájában díszítheti otthonát.
Fekvése miatt a Dunakanyar legfelsőbb városának is szokás nevezni. A mai értelemben vett város 1895-ben Esztergom szabad királyi város és a szomszédos Érseki Víziváros, Szenttamás illetve Szentgyörgymező települések egyesítésével jött létre. A rendszerváltástól 2012-ig az Alkotmánybíróság, 1997-től a Duna–Ipoly Nemzeti Park, 2018-tól a Közigazgatási Felsőbíróság székhelye. A város az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja.

Esztergom kedvelt idegenforgalmi célpont, 2014-ben másfél millió turista választotta úticéljául. Főszékesegyháza Európa egyik legnagyobb bazilikája, benne található az egyetlen épen maradt magyarországi reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. Itt található az ország leggazdagabb egyházi kincstára, ami világviszonylatban is kiemelkedő gyűjteményekkel rendelkezik. A Keresztény Múzeum az ország leggazdagabb egyházi múzeuma, és a világ harmadik leggazdagabb egyházmegyei múzeuma. A városban alakult meg 1881-ben a Magyar Vöröskereszt. Esztergom a magyar repülés egyik bölcsője is, 1936-tól a városban működő repülőgépgyárban dolgozott idősebb Rubik Ernő repülőmérnök.

Több részes vászonkép felrakása
forrás

További információk

Megyék

Vászonkép variációk

Érdekelhetnek még…