TATAI ÖREG TÓ VÁSZONKÉP

19.990 Ft-tól

Kiürítés
Cikkszám: 397 Kategória:

Leírás

Tatai Öreg tó 3 részes vászonkép

Méret: 100cm X 55cm

Magyarország legidősebb mesterséges tava, az Által-ér felduzzasztásával keletkezett Tatai Öreg tó többrészes vászonkép formájában díszítheti otthonát!
A tó tehát tényleg idős, de az “öreg” arra is utal, hogy nagy, hisz ezt a jelzőt korábban nagy kiterjedésű természeti képződmények, vagy épületek leírására is használták (Öreg-hegy, Öreg-templom stb).
A Tatai-tó vízfelülete kb. 200 hektár, vagyis a tó kb. kétszer akkora, mint pl. a Szelidi-tó.Amikor a környék Esterházy birtok volt, a tavat halastóként használták, de abban az időben működtek itt vízimalmok és egy vízi vágóhíd is (ezek az épületek most is megvannak). Manapság lehet a tavon csónakázni, sétahajózni, horgászni, de könnyedén körbe is lehet sétálni (futni), a kerülete ugyanis mindössze 7,5 km. A Tatai-tó Európa egyetlen olyan városi tava, amin az ősszel és télen is rengeteg a költöző madár, a vadludak, vadkacsák tízezreinek szolgál ugyanis átmeneti menedékként.Fürdeni hivatalosan nem lehet, de nem hivatalosan azért sokan bemerészkednek nyáron. Aki hivatalos és magasabb színvonalú fürdőzésre vágyik, annak a Tatai Fényes Strandfürdő ajánlható.

forrás

További információk

Megyék

Vászonkép variációk

Érdekelhetnek még…