Akció!

BADACSONY VÁSZONKÉP

26.990 Ft 22.490 Ft

Cikkszám: 166 Kategória:

Leírás

Badacsony ötrészes vászonkép

Méret: 125cm X 70cm

A Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a páratlan Balatoni panorámájú Badacsony modern falikép formájában válik otthonod díszévé.

A nagyjából kör alakú hegy kerülete 11 km. Oldalát 280 méteres magasságig – szőlőtermesztésre kiválóan alkalmas – különféle laza üledékek borítják, efelett szürke bazaltsziklák és kőfolyások bukkannak elő az erdő sűrűjéből. Keletkezéstörténete a medence többi tanúhegyével közös: a kb. 11 millió évvel ezelőtt beltengerré záródó és kiédesedő Pannon-tenger lerakódott üledéke felett mintegy 4,5 millió évvel ezelőtt megindult vulkanikus tevékenység alkotta bazaltalakzatokból alakultak e hegyeink, amikor az őket körülvevő üledéket az erózió elhordta.

A hegyről páratlan a panoráma a Balaton déli partján fekvő Fonyódra, illetve észak felé a Tapolcai-medencére, emellett turisztikai jelentőségét emeli hagyományos borvidéke és a Balaton partjának közelsége. A hegyen áthalad az Országos Kéktúra Balaton-felvidéki szakasza és a Balaton-felvidéki Kéktúra, a hegyen Kuruc-út néven tematikus tanösvény vezet.

Több részes vászonkép felrakása
forrás

További információk

Megyék

Vászonkép variációk

Érdekelhetnek még…